top of page

Arbetshelg med både frustration och lättnad

Uppdaterat: 15 apr.

Rördjäveln

Ibland blir de enklaste småprojekten ett megaproblem bara för att något oförutsett strular. Vi skulle dra in den nya Nmea-kabeln till vårt nya vindinstrument i masten. Ett ganska enkelt jobb på 30 minuter. Trodde vi 😁! Vi fick bara in 7 meter kabel i masten, sen var det tvärstopp. Efter att ha kikat in i masten med en inspektionskamera konstaterar vi att kabelröret står på en tvärgående balk som förstärker masten vid övre spridaren, då går ju inte någon kabel igenom. Morr..

Vi höll på mer än en dag med att försöka få till en lösning med diverse olika verktyg.


Jag ska inte trötta ut er med detaljerna, men på den första bilden ser ni stackars

Ulf som står och pillar inne i masten med inspektionskamera och två ihoptejpade virknålar för att försöka få ut dragsnöret ur röret.

Det lyckade till slut och vi, knöt fast en öläppnare i snöret somstopp och kunde äntligen dra röret ur masten.


Så nu är det bara att ladda röret med kabel och föra in allt i masten igen.

PÅ det viset kan 30 minuter bli 6 timmar.... när det gäller båt.

Nedan ser ni först Ulf som gräver inne i masten och är ordentligt less. Sen ser ni Ulf som har fått ur röret och är glad 😀
Ramar till ventilerna (fönster)

Ulf har gjort 8 nya ramar till ventilerna, allt ifrån skylighten i förpiken till mindre sådana. Nu är alla 8 ramar finslipade och målade flera gånger om. Så ska de bara förses med en aluminiumram, hålen i taket ska finsågas och sen åker ramarna på plats (se pilen). Tilll höger ser ni skíllnaden mellan en gammal gulnad plastram och en fin ny 😀Textiljobb

Jag har haft ett rätt infekterat förhållande till vår ganska nya symaskin, en Singer Heavy Duty 4423. Jag har haft stora problem med att göra snygga sömmar. Särskilt illa var det i somras när jag sydde ett bomkapell (8 m långt) som ska fungera som ett skyddande tält när det regnar och när solen steker. Tyget är högkvalitativt kapellväv som är väldigt tätt och tjockt och det är mycket och väldigt bångligt. Men eftersom vi nu också ska bygga två nya sprayhoddar är det bara att vända sig till Youtube och leta upp bra instruktioner. Det hittade jag och jag tror att jag har fattat hur det ska vara nu. SKönt! Om någon har liknande problem finns en jättebra instruktionsvideo här.


Jag har börjat på en tygpall som ska sitta vid peket där man ska sitta där och njuta utan att få ont i rumpan av ankaret som ligger under.

Sen har jag sytt tygkorvar som sitter på mantåget i aktern så att det blir skönare att luta sig emot och så ska jag sy en vikbar dyna till bordet i salongen. ,Bordet är nämligen höj- och sänkbart, och med en dyna får vi en skön myshörna där. Eller eventuellt en extra sovplats. Eftersom förvaringsutrymme alltid är lite av ett bekymmer ombord ska dynan kunna vikas ihop till en ryggudde till soffan.


Här mallar jag.


Det var allt för idag. Mera kommer! 😋


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page