top of page

Missöden, midsommar, reparationer och vackert väder

Vi släppte ju av Roger och Anette på Smådalarö förra söndagen. Måndag morgon sov vi ut och begav oss mot Harstena, ca. 76 sjömil därifrån. Vädret var fint och vi hade en härlig segling fram tilll en bit efter Landsort. På bilden har vi just lämnat Landsort bakom oss.

Sen kom dimman invällande som en väldig korv. Inte riktigt enligt väderprognosen. Vi har inte fått igång vår radar och AIS än så det var rätt obehaglingt och vinden vände hit och dit hela tiden. Vi ettsnåret tröttnade vi och bestämde oss för att ta ner seglen och gå för motor, men storen vill inte ner. Den hade fastnat! Men vi tog oss till Harstena och när vi hade ankrat vid sådär tre på natten hissade jag upp Ulf i masten för att få ner storen. Härligt träningspass mitt i natten 😁. Det gick fint och vi ramlade till kojs och somnade som små grisar.

Sen var det dags att göra fina Harstena, men till vår besvikelse var det helt öde. Inget var öppet. Inte bageriet, restaurangen eller boden.


Så vi lämnade Harstena några timmar senare och gick mot Torrö, där vi firade midsommar. Här ser ni Calles och Sussis hus, som ligger helt fantastiskt vackert i en vik i Tjusts skärgård.

Torsdagen ägnades åt laxrökning och brygghäng med dragsspelsmusik.

Midsommarafton var det lunch på bryggan, midsommardans i byn och grillning på kvällen.


En underbar midsommarhelg hade vi med våra vänner på Torrö som alltid är lika generösa och välkomnande 💗

På söndagen gav vi oss av mot Hasselö. Men det gick inte riktigt som vi hade tänkt eftersom Vita Veras batterier var helt urladdade och motorn inte gick att starta. Vägen in mot Hasselö är full av grund, så vi vill inte förlita oss enbart på segel. Så vi fick låna batteriladdare av Calle och kom´i väg ett antal timma senare. Och inte nog med det. Vår nya plotter hade lagt av, den gick bara inte att starta. Tur att jag hade min prenumeration på Skippo så att vi kunde navigera med mobilen.

Så kom vi fram till Hasselö och hälsade på Ulfs kompis Erik med familj. Ytterligare en underbar idyll!

Vi låg på svaj i viken utanför Hasselö för natten och fortsatte dagen därpå mot Västervik för att handla båtgrejer på Erlandssons brygga ( en knapp timmes promenad från centrum), göra båtjobb och bunkra upp med mat inför vår fortsatta färd. Vädret är ju så underbart nu!

Här ser ni lille Uf i Västervik

Nästa är Utklippan och sen blir det Köpenhamn.


Det var allt för den här gången. Kram på er alla! 🥰


73 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jun 25

Hur går det för er? Några missöden under dagen? Ha det bra och sov gott. Stefan

Like
bottom of page