top of page

Lärorik långsegling från Västervik till Köpenhamn

I onsdags morse lämnade vi Västervik för att gå till Köpenhamn, drygt 230 sjömil som motsvarar 425 km. Färden tog oss ca 2 och ett halvt dygn. Det var en relativt fin och smidig resa, men det blev ack så tydligt hur viktigt det är med ordentligt planerade vakter. Inte bara på natten utan även på dan. Exempelvis att man har vakt tre timmar var när man man seglar över natten och verkligen passar på att sova när man är "ledig". Inte bara på natten utan också på dagen. Två dygn med bara några timmars sömn på natten här och där är bara för svårt att orka. Det visste vi såklart, men det blev väldigt tydligt nu. Väldigt lärorikt!

Så kom vi fram till Tuborg Marina vid 16 -tiden på fredagen. Soffa, en film som vi såg möjligen 5 minuter av och sen den ljuvaste tänkbara sömnen!På lördagen uppvaktades kapten på sängen med bubbel och födelsedagpresent (hängmatta). Sen drog vi intill Köpenhamn och gjorde stan. Det blev födelsedagslunch i Nyhavn på ett väldigt trevligt ställe, Restaurang Carl Nilelsen. Smörrebröd på en högf nivå. Här får födelsedagsbarnet en lille.

Sen bar det av mot Christiania. Vi hade stora förväntningar om ett väldigt annorlunda och alternativt samhälle. Men jag vet inte jag. Pusher Street har stängts ner, det var visst alldeles för elendigt. Det blev en GT och en matbit i solen, riktigt trevligt.

Vi gick massor, knappt 23 000 steg blev det för mig på lördagen. Ulf fick 5 000 extra efter han hade glömt sin skjorta i Christiana och fick gå tillbaka dit och hämta den.

Jag fick en jobig blåsa under en foten pga dåliga skor, tur att jag inte ska gå så mycket närmaste dygnet.

Idag spöregnade det på förmiddagen. Vi sov länge och begav oss sen till Louisianna. Det är ju kul att ha varit där, men utställningarna föll ingen av oss på läppen. Googla Soutine och se vad ni tycker, smaken är ju olika ...


I morgon lämnar vi Köpenhamn och går mot Råå. Vi har en del fix att göra. Såklart dyker det upp nya saker hela tíden.


Kram på er, hör snart igen! 😍

68 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Unknown member
Jul 01

Bra ni har det skönt och tar igen er när det blir för lite sova. Kram på er och ha det bäst! ⛵️⚓️💕🌞🤗🤗

Like
bottom of page