top of page

Skitväder och teknikstrul

Jaha ni, vi kom från Köpenhamn till Råå i måndags och här är vi fortfarande.

Det har varit otroligt blåsigt och regnigt så vi har helt enkelt inte känt oss trygga med att segla vidare. Vi har också tagit vara på tiden för att jobba vidare på vår långa lista med arbetsuppgifter. Så här ser man Ulf ofta nu för tiden. Här ordnar han belysning till förpiken, vårt sovrum 😉

Något som är jättetrist är att vår sprillans nya B&G plotter (som man navigerar med och där man ser sjökorten) har lagt av. Den funkade i en vecka,, sen gick den inte att starta. Stendöd. Plottern är också skärmen där man se radar och AIS, så utan den är man lite rökt. Här hemma funkar det att navigera med Skippoappen, men vi måste ha en fungerande plotter med radar när vi går över Nordsjön. Det mest irriterande är ju att man tror att man har gjort något fel och lägger massor av energi på att få något att funka som är dödsdömt. Nu har vi i alla fall fått bekräftat att det är plottern som är död och att det inte är något vi kan göra åt det själva. Så vi ska kontakta Nautica som är Sverigerepresentant för B&G på måndag för att få en ny plotter.


Råå är en väldigt mysig stad, välskött och mycket pitoresk. I onsdags var vi på middag hos Ulf ungdomskompis Manfred och hans Yvonne och hade en supertrevlig kväll. Tack för fantastisk gästfrihet Manne och Yvonne! 💗

Om SMHI:s prognos håller fortsätter vi mot Gottskär utanför Onsala/Göteborg i morgon bitti. Det är 87 sjömil dit, men vinder blåser åt rätt håll så vi borde vara framme på senkvöllen. Ska då ankra utan Daphne och Ronny i Draget/Gottskär.


Än så länge håller tidplanen för vår fortsatta resa. Men det beror på hur det går för oss med att få den nya plotter. Så alla ni som vi ska möte får besked om detta så fort vi vet hur det går.

140 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page