top of page

Uppdaterad färdplan och lite framsteg

Vår etapp 1 startar (enligt plan) 15 juni och slutar 25 augusti eftersom vi ska hem till Andreas och Davids bröllop som är 31 augusti. Ny slutdestination är New Ross på Irland, inte så långt från Dublin. Se uppdaterad rutt här Skälet är att det är den minst hutlösa vinterförvaringen vi kunde hitta. Vi tog in drygt 10 offerter på sträckan Irland, England och Norra Frankirike och prisern gick upp till 60 000 kr som värst. Vi betalar nu drygt 20 000 kronor.


Vi jobbar på

Förberedelser fortgår. Vi har fått mycket hjälp av vår nye kompis Roger, som ska följa med oss till Skottland. Här pågår bottenmålning.


Ulf har varit flitig och sliter på. Tur att han går i pension i slutet av maj, så att han mer tid. Det är mycket kvar att göra. Det har varit en hel del motgångar, saker som borde ha gått på någon timme strulade och tog dagar i stället. Tur att Ulf är uthållig!


Nya sprayhoods

Mitt stora projekt som jag har bävat för. Min symaskin Singer Heavy Duty 4423 är inget jag rekommenderar för täta, tjocka kapelltyg. Till slut gick det inte längre och jag blev med ny symaskin. Vilken dröm, nu ska det nog gå vägen. Sömmarna blir bra och det går att reglera hastigheten så att jag kan göra ett noggrant och snyggt jobb.

Det är svårt. Jag har aldrig gjort detta förut och det finns förvisso instruktioner på YouTube, men inte just för vår båt. Så det blir en del improvisering, inte alltid optimalt ....Vi ska ha två sprayhoods, och vi sparar massor av pengar på att sy själva och en bra symaskin kommer att behövas ombord, så det känns ändå OK. att ha köpt en ny.


Här mallar vi med byggplast. Man fäster dubbelhäftande tejp på ramen och monterar bygplasten att den sitter slätt och fint. Sen ritar man in sömmar och markeringar med markeringspenna.


Här har jag börjat sy den lilla sprayhooden, med min gamla maskin.. Den är nästan klar nu och jag har just börjat på den stora. Rapport och bild kommer när det sitter på plats.


Det var allt för denna gången. Ha det fint!

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page