top of page

Vad händer nu och sen, egentligen?

Vi kommer inte att bli 100% klara med allt vi vill göra innan vi lämnar Sverige i juni. Vissa saker måste ske nu, annat kan vänta till senare. Vi kommer ju att ligga i Medelhavet i två år och måste ju ha något annat att göra än segla 😁


En av våra stora surdegar börjar äntligen bli klar - byte av innertaket som vi åkte på eftersom det gamla hade blivit mögelangripet och fick rivas ner, ytan slipas och tvättas ren från mögel. Det har varit ett hästjobb att montera det nya taket eftersom där inte är en rät vinkel i hela båten. Det mycket mallande och in och ut för små justeringar innan bitarna äntligen passade. Det tog mycket längre tid än vi trodde. Eftersom vi byggde med björkplywood fick vi flytta plywoodskivor in och ut ur båten så fort vi skulle ut och segla under rätt lång tid. Men nu sitter nya innertaket på plats och Ulf har gjort fina ramar till ventilerna (de gamla var fula gulnade plastramar 🤮) som ska målas vita innan de sätts upp. Det blir sååå fint!!! Här är ramarna, se vilket hantverk!Det är mycket annat som är fixat och mycket som återstår. Här kan ni se lite mer i detalj.


Och sen då? Förhoppningsvis har bostadsmarknaden repat sig något nästa vår, så att vi kan sälja lägenheten i Farsta. När det är gjort kan vi på allvar börja titta efter bostad vid Medelhavet. Sannolikt blir det Spanien, där har vi varit och rekat ett par gånger. Vi har några favoriter: Estepona, Cabo de Palos, Lo Págan, Villajoyosa. Men det är ju först när vi har sålt här hemma som vi vet hur mycket vi kan lägga på nya boendet och då handlar det nog mest om att hitta en bostad som vi gillar. På ett ställe vi gillar, förstås. Så vem vet var vi hamnar till slut?


Detta ska bli vår fasta punkt medan vi är ute och seglar, där vi kan kan sammanstråla med barn och vänner som inte vill segla med oss. När vi inte använder bostaden själva vill vi hyra ut.


So long!

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page